200.000 boeken + 1 baby

nieuwsbrief-drukwerkindemarge
Graag zou ik dit ‘bevel’ van Drukwerk in de Marge opvolgen, maar het lood blijft voorlopig toch maar in de kast. Het draait hier nu namelijk vooral om boeken, boeken en nog veel meer boeken. Mooie, interesante en leuke boeken, dat wel. Ik vermaak me dan ook uitstekend tussen die 200.000 exemplaren. Wie niet, zou ik zeggen, dus als je toch naar Matisse gaat…

stedelijk-bibliotheek

pop-up

Het zijn niet alleen de boeken hoor, die het lood in de kast houden. Er rolt ook een tijdrovertje door het huis…

bolhoedjes

tijd voor confetti

nieuwjaarskaartjes

badkamerbaby

Stedelijk-Museum-AmsterdamEen foto van mijn nieuwjaarskaartjes, dat kan nog wel hè. Ze zijn in vliegende vaart gedrukt, gesneden en geknipt want tegenwoordig is er nou eenmaal niet zoveel te plannen. Bovendien houdt die baby overal een oogje in het zeil.

Ik strooi de confetti maar meteen uit, want dat was me het jaartje wel: verhuisd, een zoontje en tadaaa, ook nog nieuw werk! En wel bij een alleraardigst museum :) Nog een paar daagjes verlof, hopen dat dat zoontje gaat doorslapen en dan aan de slag. Of er nog tijd overblijft om te drukken (of überhaupt iets te doen…) betwijfel ik. Voor huisje-boompje-beestje-kiekjes is er in ieder geval nog altijd mijn instagram!

Zeer Belangrijke Toekomstinvestering

dierenboek

boekenplank

boekenplank2

Oke, ik geef het toe, de boekeninteresse is de laatste tijd ietwat verschoven… maar ja, nu mag het eindelijk: een kinderboekenverzameling aanleggen! Want oh wat is er veel leuks te vinden (kijk maar eens bij Prentje, zij vist er altijd de mooiste boeken uit). Niet dat zo’n baby al iets kan met een boek, maar hé, een investering in de toekomst kan geen kwaad. En bovendien, wat moet je anders geven aan een kindje van twee bibliotheekmedewerkers?

werkelijk waar

project-werkman

project-werkman2Werkman, ach ja die Werkman. Hij zit al weken, of nee máánden, in m’n hoofd en niet alleen omdat zijn druksels zo mooi zijn. Nee, ik moet dringend aan het werk voor een Werkmanproject in het kader van het Werkmanjaar. En met zoveel ‘werk’ in een zin zit er geloof ik niets anders op dan maar aan de slag gaan. Ik stel het al weken, of nee máánden, uit (maar hee, ik had wel een goed excuus). Maar ehm, er is nog wel een aandachtspunt waar ik vooraf geen rekening mee heb gehouden: ons aller Lieven is vooralsnog een notoire flesweigeraar en drukken met een baby naast je in de letterkast lijkt me niet zo handig. Alleen op pad om te drukken vergt dus nog wat inventiviteit. Ja, daar zit je dan met je goede voornemens…

lieve(n) cadeautjes

shirt-Lieven

Lieven---Althaea-Persmuts-LievenZo’n nieuw jongetje blijkt te inspireren tot naamcadeautjes. Ik (of eigenlijk hij) kreeg een gebreid mutsje, het geboortekaartje op een shirtje gedrukt en een heuse uitgave van de Althaea Pers. Hij heet dus Lieven, dat u het weet… En voor de geïnteresseerde, zie hier het hoe en wat van deze, toch echt wel, jongensnaam.

oh dear

dear-dear1

dear-dear2

dear-dear3

dear-dear4Oh dear, bijna vergeten, er lag nog een druksel om een berichtje aan te wijden. In het voorjaar drukte ik namelijk een bijdrage voor een verjaardagsboek. Naast het formaat was de enige eis aan dit druksel het thema: chaos. Heel fijn voor een pietje precies zoals ik. Ik heb me dus vooral gericht op de tekst: de chaotische wereld in Alice in Wonderland. Want ach, hoe ik ook m’n best heb gedaan, de vormgeving kwam niet verder dan georganiseerde chaos. Het fijne aan zo’n thema is wel dat het helemaal niet erg is als je iets verkeerd om drukt, want dat draagt alleen maar bij aan de chaos. Toch? Uiteindelijk zijn de bijdragen van alle deelnemers gebundeld in een boek en aan de jarige aangeboden. En dan komt stiekem toch wel het leukste van het project: zelf krijg je vervolgens ook zo’n boek :)

Ik heb trouwens nog een aantal exemplaren van mijn druksel over (een A4 voor en achter bedrukt). Als je er eentje wil, mail dan even!

een kaartje voor Lieven

geboortekaartje-Lieven2

geboortekaartje-LievenNatuurlijk moest en zou ik het geboortekaartje zelf ontwerpen. Niet alleen dat, het liefst wilde ik het ook nog zelf drukken. Maar om nou na een bevalling meteen achter de drukpers te staan leek me iets te ambitieus. Gelukkig was zij er om te helpen. Vooraf sneed, vouwde en plakte ik alle omslagen en stond ik met een bolle buik achter de drukpers om proefjes te maken. Over de naam waren we nog niet uit dus er lagen verschillende zetsels klaar om uiteindelijk uit te kiezen :) Na de geboorte ging zij als de wiedeweerga aan het drukken, de kraamhulp hielp met plakken en strikken en ik hoefde alleen nog alles in enveloppen te doen. Fijn zo’n samenwerking! Anders was ik nu nog niet klaar waarschijnlijk…